QI GONG EN KIATSU ACADEMIE
LOMMEL • Qi Gong leert ons om onze eigen energie te ontdekken en te ontplooien, maar ook hoe die in harmonie en connectie te brengen met die van iemand anders.
Bij Qi Gong leert men om vanuit zijn eigen basis (zwaartepunt) te werken en op verschillende manieren energie te genereren. De skeletstructuur wordt dan gebruikt om die energie en krachten over te brengen. Zo kan Qi Gong dan ook heel goed toegepast worden in de massagepraktijk. Massagetherapeuten krijgen vaak te horen dat ze vanuit hun hara moeten werken en hun eigen energie niet mogen gebruiken. Alleen wordt hun zelden geleerd hoe ze dat dan moeten doen. Dit is het belangrijkste aspect van de driejarige opleiding tot Kiatsu instructeur/therapeut van de Qi Gong academie.

Ki betekent in het Japans "energie" (Qi of Chi in het Chinees). Atsu betekent "drukken".
Het is dus "drukken met energie".
Het kan gezien worden als een aanvulling op bvb Shiatsu en Tuina. Bij Shiatsu staat de Shi voor "vinger" en betekent zoveel als drukken met de vingers. Tuina is de Chinese versie.

Allen zijn ze gebaseerd op de Chinese acupunctuurleer. Volgens die leer stroomt de energie bij de mensen (maar ook dieren) doorheen meridianen om zo het lichaam en de organen te bevoorraden.

Blokkades in de doorstroming zouden de voornaamste oorzaak van ziekten zijn. Die blokkades kan men voorkomen en verhelpen middels een goede houding beweging (Qi Gong) en door massage (Shiatsu). Bij kiatsu wordt de fysieke druk vervangen door energetische, die diepgaander en tegelijk zachter is.
Stationsstraat 62
3920 Lommel
breng me hierheen