LIGHTNESS IN BEING
ALKEN • LIGHTNESS IN BEING - TANTRA MASSAGE
ALKEN • In een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect word je uitgenodigd om voorbij angst of schaamte te genieten van je hele lichaam, je seksuele (of levens-)energie, en expressie te geven aan je gevoelens en verlangens. Door je regelmatig over te geven aan dit proces, ervaar je gaandeweg veel meer vrijheid in jezelf-zijn. Ademhalingsoefeningen verdiepen het genot en verhogen je energiepotentieel, en oude trauma's kunnen geheeld raken.

Een tantra-ontmoeting start met een rituele verwelkoming en het uitspreken van een intentie of verlangen : wat wil je ontmoeten in jezelf/wat wens je te ervaren. Ademhaling en chakra's worden op elkaar afgestemd om een v(h)eilige ruimte te creëren. Daarna neem je plaats op een grote futon. Al strelend (zonder olie) wordt het bewustzijn van je fysieke vorm wakker gemaakt, waarna het hele lichaam heel traag met warme olie wordt gemasseerd, zo traag dat je geest voldoende tijd krijgt om helemaal IN het gevoel te gaan. Iedere cm2 van je lichaam krijgt de volle aandacht, wat je lichaamsbewustzijn enorm verdiept. ’t Verrast vaak hoe ‘erogeen’ bepaalde ‘gewone’ lichaamsdelen blijken te zijn. Verbindende, omhullende massagestreken met handen en voorarmen laten je jezelf als HEEL ervaren : Je mannelijkste man-zijn of je vrouwelijkste vrouw-zijn wordt uitgenodigd om zich helemaal te tonen.

Vervolgens kan ervoor gekozen worden om ook het perineum en yoni of lingam mee te masseren. Dit gebeurt sensueel zacht en in een rustig, gelijkmatig tempo om het zenuwstelsel enkel aangenaam te prikkelen. Je voelt je van kop tot teen zinderen van levensenergie!

Soms zitten onverwerkte, pijnlijke ervaringen in de weg om een vreugdevolle belichaming toe te laten, maar door je lichaamsbewustzijn van het heden te laten samensmelten met de pijnlijke herinneringen uit het verleden, kunnen de ladingen van deze ervaringen letterlijk uit je fysieke geheugen gewist worden. In die zin kan tantra een helende, lichaamsgerichte meditatie zijn.

Een tantra ritueel neemt algauw 2u in beslag. De bijdrage hiervoor is 150€. Er is gelegenheid om na de massage te douchen.
www.lightnessinbeing.be
Grootstraat 198
3570 Alken
breng me hierheen